Med hjälp av tre ägg och kvarg kan man ordna sig ett unikt frukostbröd.
Så här gör man.
Det här med frukostvanor brukar kunna skilja sig åt ganska mycket från person till person.
Vissa föredrar gröt, andra mackor och en del slevar i sig filmjölk för att få energi i början av dagen.
Här kommer ett förslag på hur man kan göra när det kommer till vad som ibland brukar beskrivas som dagens viktigaste mål!
Visst kan det vara gott med en skiva bröd, eller varför inte några färska pannkakor, till frukost. Men ibland gäller det också att tänka på vad man stoppar i sig.
Det är ju lätt hänt att man äter lite väl mycket kolhydrater, i förhållande till hur ofta vi rör på oss. Detta är ingen fara, men kan påverka hur figuren ser ut i spegeln.
För somliga passar därför metoden som kallas för LCHF bra, om man vill hålla koll på midjemåttet. Metoden går helt enkelt ut på att man minskar på kolhydratsintaget.
I stället för exempelvis vitt bröd, så försöker man enligt LCHF-metoden istället äta mer fett och protein – och helt enkelt skära ner på kolhydraterna.
Hur det fungerar i långa loppet är oklart, och det är så klart från person till person hur man påverkas.
Ett frukostbröd som kan fungera som substitut, och är enligt just LCHF, är detta bröd. Det går både snabbt att göra, kräver få ingredienser och är gott att äta. Dessutom är det utan kolhydrater.
Oavsett om man är en anhängare av LCHF-dieten eller inte, så kan det vara värt att testa.
Allt du behöver är:
3 ägg (separerade)
3 msk kvarg
½ tsk bakpulver
1 nypa sötningsmedel (till exempel stevia)
Så här gör du:
1. Ta fram en skål och blanda ner äggulor, kvarg och sötningsmedel.
Artikeln fortsätter under bilden.
2. Vispa till en jämn smet.
3. Blanda bakpulver och äggvitor i en annan skål.
4. Vispa ihop till en smet.
5. Blanda ner den första skålen, med äggulor. Tänk på att hälla försiktigt och se till att smeten inte blir för fast.
Artikeln fortsätter under bilden.
6. Fram med en bakplåt. Fördela ut smeten i form av små bollar.
Artikeln fortsätter under bilden.
7. Skicka in i ugnen, 200 grader, i 20-25 minuter. Låt de gyllenbruna små godsakerna svalna…
Artikeln fortsätter under bilden.
8. … och gör sedan en god smörgås av ditt färska bröd!
9. Gott, enkelt och nyttigt. Mums!
Vill du ta det en gång till? Här finns ett populärt videoklipp som har setts hundratusentals gånger:
Känner du någon som skulle uppskatta detta enkla och goda recept? Tveka inte att dela vidare till dina vänner på Facebook – då blir de glada!