Havrekakor är en favoritkaka hos många, men tänk om de gick att göra med en liten twist?
Receptet här nedanför bjuder på just det, havrekakor med en hemlig fyllning som får det att vattnas i munnen…
Gillar man krämiga fyllningar i sina kakor finns det risk att man blir knäsvag av det här receptet, så ett tips kan vara att sätta sig nedan innan man läser.
Havrekakor med fyllning recept
Du behöver (för 40 kakor):
- 275 g smör, rumstempererat
- 2 dl strösocker
- 6 dl havregryn
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk flingsalt
- 40 bitar center choklad
- 2 dl kolasås
Så här gör man
- Sätt ugnen på 180 grader. Rör samman smör och strösocker.
- Rör ner de övriga ingredienserna och blanda samman till en deg.
- Rulla ut degen och dela den i 40 bitar.
- Rulla bitarna till runda kulor och lägg dem på smörpapper på en plåt.
- Gör ett hål i varje delkula och tryck ner i en bit center och häll över lite kolasås.
- Tryck till kakorna försiktigt med en gaffel.
- Sätt in i ugn och baka kakorna cirka 10-12 minuter.
NJUT! Tryck nu på DELA-knappen!