Drömmen är sann: Filip Poon visar hur man imponerar stort på sin middagsdejt

Att vägen till någons hjärta går via magen är ett uråldrigt uttryck. Anledningen till att det hängt kvar så länge är ju för att det är sant – efter en god middag är man absolut sugen på romantikk.

Här nedanför går mästerkocken Filip Poon igenom hur man lagar en riktig pangmiddag som garanterat bäddar för romantik – häng med!

Att laga en romantisk middag behöver inte vara så komplicerat som man tänker sig att det kan vara. Viktigt att tänka på är att middagen ska vara hyfsat enkel att laga så att man också hinner umgås med sin dejt, vilket ju trots allt är viktigast.

Filip Poons romantiska middag

För att laga Filip Poons romantiska middag behöver du följande ingredienser:

2 st kycklingfiléer
3 dl rapsolja

Panering:
1 dl mjöl
1ägg, uppvispat
2 dl panko

Kryddsmör:
100 g smör, rumstempererat (går att värma på i mikron i ca 10-20 sek)
1 tsk rökt paprikapulver
2 msk finhackad persilja, eller 1 tsk torkad
1 tsk tomatpuré
1 msk tabasco
2 st vitlöksklyftor, rivna
0,5 tsk flingsalt

Aromatiska grönsaker:
0,5 Silverlök/gullök, skivad
0,5dl vinäger
0,5 dl socker
1 st svamp, skivad
150 g haricots verts
10-15 små cocktailtomater
2 msk kapris
1 msk rapsolja
1 msk smör
Salt och peppar

Topping:
1 ask kryddkrasse eller valfri ört

Så här gör du

  1. Blanda socker och vinäger, ha i den skivade silverlöken.
  2. Blanda det rumstempererade smöret med alla ingredienser för kryddsmöret. Ställ åt sidan.
  3. Dela kycklingfiléerna i mitten men skär inte helt igenom, öppna upp, lägg kycklingbrösten mellan plastfolie, och banka tunt, med hjälp av kötthammare eller baksidan av en kastrull.
  4. Panera sedan kyckling, först i mjöl, sedan i ägg och till sist i panko.
  5. Fritera kycklingen på 175°c i ca 3-4 min eller till gyllene. Eller hetta upp olja i en stor stekpanna, ca 1-2 cm tjockt lager olja helst och stek/fritera sedan kycklingen på medelhög värme i ca 3-4 min på varje sida. Lyft ur och salta.
  6. Stek sedan de aromatiska grönsakerna: Fräs svampen i smör och rapsolja, gå i med haricots verts, tomat, den picklade silverlöken och kapris.
  7. Salta efter smak.
  8. Servera sedan med de aromatiska grönsakerna i botten följt av den frasiga kycklingschnitzeln.
  9. Lägg på kryddsmöret och toppa med kryddkrasse.

Filip Poon chokladfondant

Efterrätten då? Då blir det chokladfondant. Du behöver följande ingredienser till fyra portioner.

Smet:
4 ägg
200 g socker
50 g kakao
125 g mjöl
0,5 dl mjölk
200 g smör
1 nypa salt

Till formarna:
Hårda muffinsformar. Smörj dem med rapsolja/smält smör.

Så gör du chokladfondant

  1. Vispa socker och ägg poröst.
  2. Smält smöret i mikorn/ kastrull och vispa i den kalla mjölken.
  3. Tillsätt sedan det till socker- och äggblandningen under vispning.
  4. Sikta sedan ner kakao, salt och mjöl i blandningen under vispning.
  5. Fördela smeten i smorda formar ungefär ⅔ upp.
  6. Grädda i ugn på 180°c i ca 7-8min.
  7. Servera med vaniljglass!

Här nedanför kan du se ett klipp på hur Filip gör.

Så underbart!