Det har blivit väldigt populärt att göra egen pizza och det är inte svårt att förstå varför.
Pizza är så mångsidigt, man kan lägga på vad man än behagar. Många gillar att ha på korv, skinka eller salami tillsammans med lök medan vissa gillar att hålla det simpelt med bara tomatsås och ost.
Många glömmer dock bort att det går att kombinera pizza med hederlig husmanskost, men det är exakt vad receptet här nedanför gör – spana in!
Alla älskar pizza – och nästan alla älskar falukorv. I receptet här nedan kombineras de två favoriterna.
Falukorvspizza
För att laga två pizzor behöver du följande:
1 halv Falukorv
1 st gul lök
3 vitlöksklyftor
1,5 msk tomatpuré
75 g krossade tomater
1 msk torkad oregano
1 msk paprikapulver
1 tsk honung
1 pkt färdig pizzadeg
125 gram riven mozzarella
1 kruka färsk basilika
Så här gör du falukorvspizza
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär korven i stavar.
- Hacka lök och vitlök fint.
- Fräs korven i lite olja. Lägg över på en annan tallrik när den fått fin färg.
- Fräs lök på medelhög värme. Den ska bli genomskinlig men inte få färg.
- När löken ser bra ut, häll ner vitlöken och stek en stund till.
- Häll ner kryddorna och stek snabbt. Då ger de mer smak sen.
- Lägg i tomatpurén och stek ur beskan i någon minut.
- Tillsätt krossade tomater, honung, salt och peppar. Spara basilikan till serveringen.
- Kavla ut degen och skär ut önskade pizzadegbitar, tips är att använda ett glas eller en skål för att få dem runda.
- Lägg bitarna på ett bakplåtspapper och toppa med sås, mozarella och sedan korvbitarna.
- Grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills osten smält och degen fått fin färg.
- Toppa med färsk basilika
Så enkelt, men så genialiskt gott!
Tryck nu på DELA-knappen!