Tacos har blivit en riktig fredagsklassiker i Sverige.
Men det finns också många läckra variationer på den mexikanska rätten. Tacopaj, tacogratäng och tacopizza är bara några exempel.
Nu tänkte jag tipsa om en annan läcker succé på middagsbordet – nämligen tacolasagne!
Denna mästerliga tacolasagne är genial på många olika sätt. Receptet innehåller allt det goda som vanliga tacos – köttfärs, tacokrydda, riven ost, tortillabröd och grönsaker.
Recept tacolasagne
Men istället för att hålla alla tillbehör i olika skålar, kombineras de i en enda stor ugnsform. Enkelt, gott… och du slipper all disk!
LÄS MER: Här är pizzabullarna som alla snackar om: Enkelt, snabbt och oemotståndligt
LÄS MER: Platta ut köttfärs i en ungsform och lägg på ost – resultatet efter en stund i ugnen är magiskt
Utöver det, innehåller receptet flera andra spännande ingredienser. Om det är någon ingrediens som barnen inte gillar, så är det bara att byta ut eller servera vid sidan om.
Vad gäller grönsakerna, går det förstås också att variera efter vad du själv gillar bäst!
Bläddra vidare här nedan för att se hur du går tillväga, och glöm inte att tipsa dina vänner för att sprida matlagningsinspirationen vidare.
Tacolasagne – du behöver:
- 2 msk olivolja
- 1 stor gul lök, hackad
- 4 vitlöksklyftor
- 1 kg köttfärs
- 1 påse tacokryddor
- 3 msk färsk koriander, hackad
- 1 grön paprika, hackad
- 1 röd paprika, hackad
- Jalapenos
- 2 burkar tacosalsa
- 1 förpackning svarta bönor
- 1 burk majs
- 8 stora tortillabröd
- 1 burk refried beans
- 7 dl riven ost
Tips på tillbehör till din tacolasagne:
- Crème fraîche
- Svarta oliver
- Tomat
- Avokado
- Paprika
Så gör du:
1. Fräs lök och vitlök i en stekpanna tills det får lite färg. Blanda ner köttfärsen och stek igenom, häll sedan över tacokrydda och rör om.
2. Blanda ner salsa, majs, svarta bönor, paprika och koriander. Låt puttra i stekpannan.
3. Ta fram en stor ugnsform. Dela tortillabröden på mitten och placera ut i botten av formen.
4. Bred ut ett lager refried beans och häll över ost. Lägg sedan på tacofärsblandningen och röd paprika.
5. Gör ytterligare ett lager med refried beans följt av ost och tacofärs. Sätt sedan in i ugnen, 175 grader, i 25 minuter.
6. Skär upp och servera tacolasagne ihop med dina favorittillbehör. Enkelt, snabbt – och hur gott som helst!
Här kan du se själv!
Hur läckert som helst, och bäst av allt, man tröttnar aldrig!
Dela gärna receptet på tacolasagne med dina vänner, så att fler får ta del av det.