Äggröra enligt Jamie Oliver – ta en titt på varianten som förändrar allt.
Äggröra är en klassiker – särskilt på många hotellfrukostar. Kanske lyxar vi själva då och då till det på helgerna med en sådan. Men enligt Jamie Oliver, den tv-kända stjärnkocken från Storbritannien, kan många ha tillagat sin äggröra på fel sätt.
Artikeln fortsätter under bilden.
– Vissa människor lägger i mjölk, vissa lägger grädde i, men om du lagar det rätt behöver du inget av det, säger Jamie Oliver i klippet på sin Youtube-kanal, enligt Mirror.
Han gör sin egen äggröra med tre enkla steg och tre ingredienser:
Äggröra enligt Jamie Oliver – utan mjölk och grädde
Först vispar han ihop äggen i en skål med lite salt. Sen tar han fram en kastrull, lägger i en rejäl klick smör och låter det smälta på medelvärme.
Enligt stjärnkocken är hemligheten att stänga av spisplattan så att äggen inte översteks i pannan vid ett tidigt stadium. Detta eftersom pannan fortfarande är varm.
Han har dessutom ett specialknep: stjärnkocken trycker upp hela äggröran mot kanten av kastrullen på eftervärme. På så vis blir äggröran inte överstekt, menar han.
Artikeln fortsätter under bilden.
Oliver förklarar att man inte behöver varken mjölk eller grädde på det här viset. Själv föredrar han att lägga äggröran på rostat bröd – en klassiker på de brittiska öarna.
– Lägg din äggröra på skivor av rostat bröd med hjälp av en sked. Bre smör på toasten om du vill, men kom ihåg att äggen redan innehåller en klick smör.
– Vackert men fortfarande mjukt i konsistensen.
I videoklippet nedan visar Jamie hur man kan göra äggröra på tre olika sätt:
Hur gör du din äggröra? Skriv gärna en kommentar!