Du har lagat äggröra fel i hela ditt liv – en titt på Jamie Olivers variant förändrar allt

Äggröra enligt Jamie Oliver – ta en titt på varianten som förändrar allt.

Äggröra är en klassiker – särskilt på många hotellfrukostar.

Kanske lyxar vi själva då och då till det på helgerna med en sådan.

Men enligt Jamie Oliver, den tv-kända stjärnkocken från Storbritannien, kan många ha tillagat sin äggröra på fel sätt.

Artikeln fortsätter under bilden.

Äggröra. Foto: Shutterstock
Äggröra. Foto: Shutterstock

– Vissa människor lägger i mjölk, vissa lägger grädde i, men om du lagar det rätt behöver du inget av det, säger Jamie Oliver i klippet på sin Youtube-kanal, enligt Mirror.

Han gör sin egen äggröra med tre enkla steg och tre ingredienser:

Äggröra enligt Jamie Oliver – utan mjölk och grädde

Först vispar han ihop äggen i en skål med lite salt. Sen tar han fram en kastrull, lägger i en rejäl klick smör och låter det smälta på medelvärme.

Enligt stjärnkocken är hemligheten att stänga av spisplattan så att äggen inte översteks i pannan vid ett tidigt stadium. Detta eftersom pannan fortfarande är varm.

Han har dessutom ett specialknep: stjärnkocken trycker upp hela äggröran mot kanten av kastrullen på eftervärme. På så vis blir äggröran inte överstekt, menar han.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Youtube

Oliver förklarar att man inte behöver varken mjölk eller grädde på det här viset. Själv föredrar han att lägga äggröran på rostat bröd – en klassiker på de brittiska öarna.

– Lägg din äggröra på skivor av rostat bröd med hjälp av en sked. Bre smör på toasten om du vill, men kom ihåg att äggen redan innehåller en klick smör.

– Vackert men fortfarande mjukt i konsistensen.

I videoklippet nedan visar Jamie hur man kan göra äggröra på tre olika sätt:

Hur gör du din äggröra? Skriv gärna en kommentar!