Du har rostat potatis fel i hela ditt liv – en titt på hur Jamie Oliver gör förändrar allt

Rostad potatis kan vara svårt att få till.

Här visar Jamie Oliver sina bästa knep för att få till det utsökta tillbehöret till middagen.

Finns det ett godare tillbehör än rostad potatis? Tveksamt, eller hur.

Jamie Olivers rostade potatis

Det går dessutom alldeles utmärkt att göra hemma med redskap och ingredienser som de flesta har i köket.

Att få potatisen så där härligt krispig på utsidan och samtidigt mjuk på insidan kan vara en utmaning.

Därför har Jamie Oliver, den tv-kända stjärnkocken från Storbritannien, visat hur han får sin rostade potatis perfekt.

Resultatet kan inte beskrivas som något annat än genialt – och detta kan verkligen alla göra hemma.

Ingredienser

För att göra Jamies rostade potatis behöver du, förutom tillgång till en ugn, en ugnssäker form och en kastrull, även följande:

Potatis

Olivolja eller smör

Gör så här:

1. Förkoka potatisen i cirka 10 minuter i saltat vatten.

2. Lägg olivoljan eller smöret i en ugnssäker form. Lägg sedan ned potatisen i densamma.

– Nyckeln är alltid att göra dem i ett enda lager i stekplåten och ge dem en god krydda med salt och peppar, säger Jamie i klippet.

3. In med formen i ugnen i 30 minuter på cirka 190 grader.

4. När potatisen blivit lite gyllene, ta ut den och ge potatisarna en försiktig push med hjälp av en mosare. Ett lätt tryck över alla potatisar, inte så att de blir mos utan snarare blir lagom tillplattade, gör hela skillnaden enligt Jamie.

5. Lägg på de kryddor och örter du vill ha, Jamie använder sig av rosmarin, olivolja, lite vinäger och vitlök. In i ugnen igen i 25-30 minuter eller tills potatisen fått den där perfekta färgen.

I videoklippet nedan visar Jamie hur han tillagar sina rostade potatisar:

Så gott ju!

Tryck nu på DELA-knappen!