Att slänga ihop en matpaj är ofta ett smarrigt och ganska enkelt alternativ till en bra middag. Man blir mätt och ofta räcker det till matlådor också, vilket ju alltid är ett plus.
Men det är lätt hänt att fantasin tryter och att man ofta fastnar i samma pajer hela tiden, vilket kan bli lite tjatigt.
Här nedanför kommer dock ett recept på en fajitapaj med rejält drag, se själv i klippet längst ned i artikeln!
Fajitas är en väldigt populär rätt i Sverige men det är få som tänkt tanken på att göra en paj med fajita-twist. Tills nu.
Fajitapaj
För att göra en fajitapaj behöver du följande ingredienser:
3 dl vetemjöl
125 g kallt smör
1-2 msk iskallt vatten
2 kycklingbröst
2 paprikor
1 gul lök
1 påse fajitasmix
4 ägg
2 dl creme fraiche
1 dl mjölk
1 burk tacosås stark
2 dl gräddfil
1 påse riven texmexost
Så här gör man
Börja med att förbereda degen ett par timmar innan du behöver den.
- Nyp ihop vetemjölet med smöret och häll på vattnet. Knåda sedan ihop till en jämn deg.
- Tryck ut i en 28-30 cm pajform så att du får ett jämt lager. Tryck upp hela vägen upp på kanterna.
- Gör lite hål över pajskalet med en gaffel och stoppa in i kylen ett par timmar.
När du ska göra pajen:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Strimla kyckling, gul lök och paprika.
- När ugnen är varm, ställ in pajskalet i 10 minuter.
- Stek lök och paprika tills de mjuknat något och ställ åt sidan. Stek därefter kycklingen tills den fått fin färg och häll på hälften av fajitaskryddan.
- Lägg tillbaka paprikan och löken i pannan med kycklingen och rör runt, ställ åt sidan.
- Gör en äggstanning av ägg, creme fraiche och mjölk i en bunke. Vispa ihop resten av fajitaskryddan.
- Lägg ut kycklingröran över pajskalet och klicka ut hälften av burken tacosås över. Häll på äggstanningen och riven ost.
- Täck med folie och grädda i ugnen i 20 minuter + 15 minuter utan folie.
- Servera med gräddfil och resten av tacosåsen.
NJUT! Här kan du se ett klipp på hur man gör.
Så gott ju!
Tryck nu på DELA-knappen!