Falukorv i ugn av Leif Mannerström: En klassiker

Är det någon man litar på när det kommer till svensk husmanskost så är det Leif Mannerström. I receptet här nedanför visar Leif hur man tillagar en riktig klassiker: falukorv i ugn. Det är precis så enkelt som det låter och många av ingredienserna har man säkerligen redan hemma i skafferiet eller i kylskåpet. Men resultatet? Wow, detta är en omedelbar klassiker som kommer att serveras många, många gånger i de flesta hem. Häng med!

Falukorv i ugn, en av de mest klassiska rätterna vi har i Sverige. Vi minns nog alla hur det smakar, även om det säkerligen finns många olika tolkningar av denna klassiker. Falukorven kommer föga förvånande från just Falu koppargruva och har ätits i Sverige sedan 1800-talet. Här nedanför bjuder stjärnkocken Leif Mannerström på sitt eget recept på falukorv och det ser onekligen väldigt smarrigt ut!

Leif Mannerström falukorv i ugn

För att svänga ihop Leif Mannerströms falukorv i ugn behöver du följande ingredienser, det är inget direkt ovanligt utan mycket av detta har man kanske redan hemma i skafferiet eller kylskåpet, vilket såklart underlättar mycket.

Falukorv av god kvalité
Purjolök
Lök
Röd paprika
Tomat
Tomatpuré
Vitlök
Dijonsenap
Västerbottenost
Smör
Olja
Salt
Vitpeppar

Där är alla ingredienser till en perfekt falukorv i ugn, här nedanför kommer instruktioner.

Så här gör du

Vad ska man då göra med alla ingredienser för att få ihop en smarrig falukorv i ugn? Det hela är väldigt enkelt eftersom de flesta av oss nog redan gjort liknande recept tidigare men om man verkligen vill göra det enkelt för sig kan man alltid ta och spana in klippet här nedanför, där visar nämligen Leif Mannerström i egen hög person hur han gör.

Så underbart gott, en äkta svensk klassiker. Det här måste man ju bara prova nästa gång det vankas falukorv, så gott!