En tonfiskmacka må låta som en simpel måltid, men faktum är att det på bara några år blivit en av världens mest populära mackor. Här nedanför hittar vi ett underbart smarrigt men samtidigt enkelt recept på Filip Poons tonfiskmacka. När man får se resultatet blir man genast vrålhungrig och vill inget hellre än att rusa ut till köket, häng med!
Tuna melt är namnet på den tonfiskmacka som tagit världen med storm på senare år. Mackan finns såklart i en mängd olika varianter, här nedan följer ett smarrigt men enkelt recept Filip Poons tonfiskmacka. Resultatet är ingenting annat än ren och skär magi, se själv!
Filip Poons tonfiskmacka
För att laga Filip Poons tonfiskmacka behöver du följande ingredienser till två mackor.
4 st brödskivor
Valfri ost, jag använde cheddar
2 st burk tonfisk i olja eller vatten, á 140g tonfisk.
1 dl majonäs
1 msk japansk soja
1 msk hackad koriander
1 st salladslök, skivad
1 msk sriracha
0,5 tsk sesamolja
0,5 tsk sesamfrön
1 tsk risvinäger
Salt
1st jalapeno, finhackad och sedan lagd i lite risvinäger.
Där har du alla ingredienser till Filip Poons tonfiskmacka, här nedanför visar vi hur man lagar den!
Så här gör man
Vad gör man då med alla ingredienser för att få ihop det till en tonfiskmacka? Jo, man följer helt enkelt stegen här nedanför.
- Sila av vätskan från tonfiskburkaran, mosa lätt ihop tonfisken så att det inte finns klumpar kvar.
- Blanda med övriga ingredienser.
- Smöra båda sidorna av alla brödskivor och gå på med ett lager av tonfiskröran.
- På med ost och stek i en het stekpanna på medlevärme tills fin yta på brödet.
- Vänd och gör samma sak. Från en skala 0-9 på spisen så stekte jag på 5:an i cirka 3-4 minuter på varje sida.
Här nedanför kan du själv se hur Filip gör.
Perfekt, det ser ju så smarrigt ut!