Filip Poon gör det förbjudna med en klassisk carbonara – men se nu det utsökta resultatet

Det finns få maträtter som gett upphov till så mycket debatt som pasta carbonara. Det är som bekant en klassisk rätt men alla verkar ha sin egen variant.

Vissa har i grädde medan vissa är mer traditionella och enbart har i pastavatten. Stjärnkocken Filip Poon har ytterligare en variant på carbonara som han visar upp här nedanför.

Pasta carbonara har vi nog alla ätit och det är ju en fantastisk rätt nästan oavsett hur man gör den. Men Filip Poon har sitt eget, speciella sätt att laga carbonara på. Se själv här nedanför.

Filip Poon carbonara

För två portioner behöver du följande ingredienser:

2 portioner udonnudlar
150 g guanciale, pancetta eller bacon
1 st schalottenlök, finhackad
4 vitlöksklyftor, finhackad
1 st ask shimeji-svamp eller 100 g champinjon
2 st salladslök, finhackad

Sås
2 ägg
1 msk misopasta
1 msk gochujang
2 tsk gochugaru chiliflakes (koreanska chiliflakes), går att skippa
Svartpeppar
Salt
2 dl finriven parmesan

Så gör du

  1. Skiva och dela guanchalen i mindre bitar, lägg i en kall stekpanna och sätt på medelvarm. Stek tills krispig. Ca 6-8 min. Lyft ur.
  2. Finhacka lök och vitlök, dela svampen och hacka salladslök.
  3. Fräs sedan lök, vitlök och svampen i samma stekpanna som guanchalen stektes i, tillsätt gärna några droppar rapsolja och salt.
  4. Stek i 5-6 min eller tills lätt karamelliserad.
  5. Koka udonen. Spara vattnet. Blanda såsen. När svampfräset är klart, sänk värmen till 1an och gå i med nudlarna, såsen och ca 2 dl av nudelvattnet.
  6. Rör ihop till önskad konsistens och smaka av med salt.
  7. Toppa med guanciale, en äggula, salladslök och parmesan.

Här nedanför kan du själv se hur Filip gör:

Tryck nu på DELA-knappen!

 

Läs mer om...