Potatissallad är alltid ett säkert kort att ha till kött, fisk eller bara som det är.
Vill man ha en speciell potatissallad som får gästerna – och dig själv – att höja på ögonbrynen bör man verkligen ta en titt på receptet från mästerkocken Filip Poon här nedanför!
Potatissallad är verkligen en svensk klassiker, men här nedanför kommer Filip Poons egen variant.
Filip Poon potatissallad
Till fyra portioner behöver du:
1 kg färsk- eller delikatesspotatis
Picklad lök:
1 st rödlök
2 msk socker
3 msk champagnevinäger/vitvinsvinäger
0,5 tsk MSG eller salt
Sås:
2,5 dl gräddfil
3 msk kapris
⅔ dl bostongurka
3 msk grovmalen skånsk senap
1 knippe gräslök, hackad
1 knippe dill, hackad
Salt
Så gör du
- Pickla löken.
- Koka potatisen i saltat vatten med dillstjälkar, ca 20 min.
- Sila och låt svalna något, dela sedan potatisen.
- Blanda såsen och gå i med picklad lök, löklagen, och potatisen.
- Rör om och smaka av med salt.
Här nedanför kan du se ett klipp på hur Filip själv gör.
Så smarrigt!