En hederlig pastasallad sviker aldrig. Den är alltid lika god och krämig och fungerar lika bra i matlådan som till middag.
Pastasallad är också en sådan rätt som går hem i alla läger, den älskas av såväl unga som äldre. Här nedanför visar mästerkocken Filip Poon hur man slänger ihop en pastasallad som får det att vattnas i munnen.
De flesta av oss har nog minnen av att äta pastasallad. Det är en sådan rätt som många har i matlådan, vilket kanske kan tycka vara lite tråkigt.
Filip Poon pastasallad
Men lagar man enligt Filip Poons supersmarriga recept här nedanför får man en bra pastasallad som dessutom känns lyxig.
För två portioner behöver du:
2 portioner pasta
Sås:
1 kruka dill, finhackad
3 st saltgurkor, hackad
1,5 dl majonäs
1 dl cream fraiche
⅔ dl salgurke-lag
1 tsk lökpulver
Salt och peppar
100 g riven cheddar eller svensk ost
140 g bacon
Så här gör du
- Koka pastan i saltat vatten. Sila och skölj i kallt vatten.
- Fräs bacon med 3-4 msk vatten i en het stekpanna.
- När vattnet har avdunstat så sänker du till medelvärme och steker klart baconet.
- Hacka det sedan.
- Blanda alla ingredienser till såsen och blanda sedan allting.
- Njut av pastasalladen.
Här nedanför kan du se ett klipp på hur Filip själv gör.
Så underbart gott!