Filip Poon visar hur enkelt man fixar gudomlig lax – perfekt i matlådan

Nu är hösten här och man ska tillbaka till vardagen med allt vad det innebär.

Matlådor är en sådan typisk grej som hör vardagen till, men det är inte alltid så enkelt att veta vad man ska lägga i dem.

Här nedanför bjuder stjärnkocken Filip Poon på ett perfekt matlåde-recept, som dessutom smakar underbart!

Lax är en väldigt nyttig fisk och går att äta på väldigt många olika sätt. Här nedanför kommer en riktigt spännande, men enkelt, recept från Filip Poon.

Filip Poons perfekta lax

För två portioner behöver du:

2 st valfria laxbitar som ska mätta 2 personer
1 st vitlök, skivad
1 liten bit ingefära, skivad
Rostade sesamfrön
1-2 st salladslök, tunt skivad
1-2st pak choi/isbergssallad, kokta i kokande vatten i ca 2min

Teriyakisås
0,5 dl socker
0,5 dl mirin
0,5 dl sake
0.7 dl soja (kikoman soja)

Så här gör du

  1. Hacka allting.
  2. Olja in Laxen och salta den lätt, stek på medelhög temperatur tills innertemp på ca 45°c, eller 3-4min på varje sida.
  3. Ha i slutet i vitlök och ingefäran, låt den stekas med den sista minuten eller så.
  4. Lyft av endast laxen och ställ undan.
  5. Sänk värmen till medel och gå i med allt till teriyakisåsen, låt koka upp och låt koka tills sockert löst upp sig och såsen tjocknat något.
  6. Stäng av värmen och gå i med laxen, sesamfrön och salladslöken.
  7. Koka pak choi.
  8. Serveria med ris.

Här nedanför kan du se ett klipp på hur Filip själv gör:

Perfekt, nyttigt och supergott!