Att göra en lättlagad lunch som samtidigt smakar gott är inte alltid det enklaste. Många gånger blir det pasta med någon form av protein, vilket ibland kan kännas lite långtråkigt. Men här nedanför kommer ett enkelt men ack så gott recept på en kycklingwrap signerad Filip Poon.
Receptet är såpass enkelt att det inte tar mer än 20 minuter att få klart, vilket såklart är oerhörd välkommet då man oftast inte har jättemycket tid att stå vid spisen. Häng med!
Filip Poon är en riktig mästerkock och när man får se hur han slänger ihop en supersmarrig kyckingwrap börjar smaklökarna att dansa av förväntan!
Filip Poon kycklingwrap
För att göra fyra portioner behöver du:
4 st stora libabröd eller kebabbröd
Kyckling: 2-3 st kycklingbröst
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
½ tsk curry
½ tsk vitlökspulver
Rapsolja
Salladsröra:
1 paprika, tärnad
1 litet äpple, tärnad
⅓ gurka, tärnad
8 cm hackad purjolök
½ eller 1 lite mindre isbergshuvud, strimlad
2 dl turkisk yoghurt
1 dl majonäs
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
1 tsk chipotlepulver
1 tsk gurkmeja
½ tsk vitlökspulver
Salt
Här hittar du fler smarriga recept!
Så gör du
- Sätt ugnen på 200°C.
- Krydda kycklingen och baka i ugn tills klar, 15-20min. Eller tills innertemp på 65°C.
- Ta ut och låt vila. Skär upp i bitar.
- Salladsröra: Blanda majonäs med yoghurt och gå i med kryddorna.
- Blanda väl, salta och gå tillsist i med allt hack: grönsaker, frukt och kyckling. Rör ordentligt och lägg på ett libabröd eller kebabbröd.
- Vik in kanterna och rulla ihop till en kycklingwrap, stek på medelvärme i en stekpanna tills gyllene i rapsolja och servera.
Här nedanför kan du själv se ett klipp där Filip visar sin kycklingwrap.
Här hittar du fler smarriga recept!