Pasta carbonara är en väldigt omdebatterad rätt. Vad får man ha i en carbonara och vilka ingredienser ingår egentligen i en äkta carbonara?
Självklart får man ha i vilka ingredienser man själv vill och tycker om, men här nedanför visar stjärnkocken Filip Poon hur man lagar en äkta carbonara från grunden.
Häng med!
Få rätter har varit så omdiskuterade de senaste åren som klassikern pasta carbonara.
Äkta carbonara
Får man ha grädde i? Är det bacon man har i som kött? Frågorna är många och givetvis är det upp till var och en vad man använder för ingredienser i sin mat.
Men vill man laga en carbonara på klassiskt vis så kan man ta en titt här nedanför, där Filip Poon visar hur man går tillväga.
Ingredienser
För två portioner carbonara behöver du:
200 g Pasta
120 g guanciale, bacon eller pancetta
2 ägg
2-3 dl riven pecorino
1 tsk nymalen svartpeppar
Så gör man
Så här går man tillväga:
- Tärna köttet och lägg i en stekpanna. Sätt på värmen och stek tills det är krispigt och har fått fin färg.
- Blanda ägg och pecorino i en skål.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen i rikligt med vatten. Häll av vattnet, men spara 3-4 deciliter.
- Ta av stekpannan från värmen, Häll i pastan samt lite av vattnet och rör om. Tillsätt äggblandningen och rör om. Peppra och tillsätt ytterligare lite pastavatten. Blanda tills såsen blivit homogen och gräddig, Servera direkt!
Här nedanför kan du se ett klipp på hur Filip Poon gör.
Så enkelt och så gott!
Tryck nu på DELA-knappen!