Pasta är något alla tycker om, gammal som ung. Det fungerar också perfekt både som vanlig vardagsmat och som lyxigare mat på helgen.
Men allra bäst blir det när man kan kombinera den där lyxiga helgsmaken med den enkla tillagningen från vardagar.
Det är exakt vad stjärnkocken Filip Poon gör här nedanför, se själv!
Pasta med lite sting ger ofta en lite lyxigare känsla, trots att den är väldigt enkel att göra.
Filip Poon nduja-pasta
Så här enkelt slänger du ihop Filip Poons variant av pasta aglio e olio.
Du behöver:
4 portioner pasta
1 st stor schalottenlök, finhackad
3 vitlöksklyftor, hackade
500 g passerade tomater ”Mutti passata”
1 liten burk soltorkade tomater, inte oljan
2 msk Nduja
Salt
Persilja
Parmesan
Så här gör man
- Fräs schalottenlök och vitlök i olivolja ca 3 min på medelvärme.
- Gå i med de passerade tomaterna, och eventuellt lite vatten, låt koka ca 5 min.
- Rör i Nduja och de soltorkade tomaterna, koka 5 min.
- Avsluta med hackad persilja.
- Koka pasta, rör ihop med såsen.
- Servera med parmesan.
Här nedanför kan du se ett klipp på hur Flip själv gör.
Så enkelt, men SÅ gott!
Tryck nu på DELA-knappen!