Kladdkaka är en efterrätt som är generationsöverskridande. Det spelar ingen roll varifrån du kommer eller hur gammal du är, alla älskar kladdkaka. Kladdkaka är lika gott till eftermiddagskaffet som till efterrätt efter en lyxig middag. De flesta gillar att toppa kladdkakan med vispad grädde eller glass, så smarrigt! Självfallet finns det många olika sätt att göra kladdkaka på. Här nedanför hittar du ett recept på mästerkocken Filip Poons kladdkaka i långpanna. När man ser resultatet blir man minst sagt fikasugen, häng med!
Filip Poon slog igenom som deltagare i Sveriges mästerkock 2015, när han bara var 19 år gammal. Han kom på sjätte plats men erbjöds ändå jobb på en av jurymedlemmarnas restauranger. Filip har även vunnit OS-guld i matlagning 2016 med Stockholm Culinary Team. Sedan dess har han författat två stycken kokböcker och fått över 120 000 följare på Instagram. Han driver även en Youtubekanal som har över 160 000 prenumeranter och har 275 000 följare på TikTok. Här kommer ett recept på Filip Poons kladdkaka
Filip Poons kladdkaka
Detta behöver du för att göra Filip Poons underbara kladdkaka:
Form: 25 x 30 cm
6 ägg
7 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
450 g ljummet smält smör
2,5 dl kakao
4,5 dl vetemjöl
1 nypa flingsalt
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker.
- Häll i det smälta smöret och vispa till en smet.
- Tillsätt kakao, mjöl, salt och vispa ihop.
- Lägg bakplåtspapper i botten av en 25 x 30cm form. Smöra, olja eller spraya med fett i formen.
- Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i 30 minuter på varmluft, tänk på att alla ugnar är olika så tiden beror på båda ugn och hur kladdig du vill ha kakan.
- Ta ut och låt svalna helt. Ställ den gärna i kylen eller frysen i någon timme.
Här nedanför kan du se ett klipp på hur man gör.
Så underbart gott och lyxigt!