Att äta kycklingvingar känns festligt och lyxigt, något man oftast gör på restaurang eller sportbar.
Men faktum är att man utan problem kan laga supersmarriga kycklingvingar hemmavid – ta bara en titt på Filip Poons recept här nedanför.
Rätten heter från början Buffalo chicken wings och kommer, föga förvånande, från just Buffalo i USA och är en stapelvara på de flesta sportbarer. Men det är också väldigt enkelt, och gott, att göra dem själv hemma.
Filip Poon kycklingvingar
För att göra Filip Poons buffalo chicken wings behöver du:
2 kg kycklingvingar, delade
5 dl filmjölk
3 dl mjöl
1 msk paprikapulver
1 msk salt
1 msk msg (valfritt)
1 msk vitlökspulver
1-2 L frityrolja/rapsolja att fritera i
Blåmögelostkräm: 150g Bavaria Blu Classic Blu, mosad
2 dl gräddfil
Salt & peppar
2 msk honung
Övrigt:
2-3 dl valfri het buffalo wing sås eller het chilisås och selleri.
Så gör du
- Marinera kycklingen i filmjölk i minst 30 min, men gärna över natten.
- Blanda blåmögelostkrämen.
- Blanda mjölet med paprikapulver, salt, msg och vitlökspulver.
- Sätt en fritös på 165-170°c.
- Lyft sedan kycklingvingarna från filmjölken och panera dom i mjölblandningen, se till så att allt täcks, fritera sedan i den heta oljan i ca 4-6 min.
- Lägg över i en stor bunke och häll över valfri chilisås. Se till så att allt täcks av såsen. Servera allting direkt.
Här nedanför kan du se ett klipp på hur man gör.
Underbart!