Filip Poons lyxtacos gör fredagkvällarna helt magiska

Finns det någon som inte gillar tacos? För att hitta en sådan person måste man leta ordentligt länge. De allra flesta har sina egna recept på tacos och det är såklart upp till var och en hur man äter sina tacos.

Här nedanför visar stjärnkocken Filip Poon hur man lyxar till sina tacos och verkligen gör fredagskvällarna – den enda dagen man äter tacos på – till rena rama guldkvällar.

Här kan du läsa mer om tacos!

När Filip Poon lagar mat, då lyssnar man. Så enkelt är det. Därför är det en god idé att ta en noggrann titt på hur han lagar sina tacos.

Filip Poon lyxtacos

För att laga tacos till 6-8 personer behöver du följande ingredienser:

1 kg högrev, delad i stora grytbitar
1 kg bringa (går att ersätta med ytterligare 1 kg högrev)
2 liter kalvfond
2 msk tomatpuré
2 st kanelstänger
1,5 msk korianderfrö
5 st lagerblad
1 msk spiskummin
1 msk oregano
1 gul lök, delad
10 st vitlöksklyftor
2 st ancho/mulatopeppar
2 st chipotlepeppar
Salt

Röd sås:
2 st paprika, skivad
1 gul lök, skivad
4 vitlöksklyftor, grovt delad
Stjälkar av 1 kruka koriander
0,5 dl vitvinsvinäger/champagnevinäger
2 msk socker
Salt
2 st tomater, grovt delad
1 st jalapenjo, skivad
1-2 dl av kokvätskan av köttet
2 st ancho/mulatopeppar (de som köttet kokade i)
2 st chipotlepeppar (de som köttet kokade i)

Majsröra:
600 g majs
1 kruka koriander, hackad
1 limejuice
Salt
100 g fetaost
1 gul lök, finhackad
1 jalapeno, fintärnad

Övrigt:
Gräddfil
Tortilla
Lime
Mynta
Koriander

Så här gör du

  1. Ta fram en stor kastrull och bryn köttbitarna i rapsolja tills de får fin färg.
  2. Gå i med löken, vitlöken och tomatpure och salt. Fräs någon minut.
  3. Ha sedan i alla kryddor och pepparna, salta och gå i med kalvfonden tills det precis täcker köttet.
  4. Koka upp. Låt koka i 3-4min. Sänk sedan värmen till låg, sätt lock på och låt stå ca 2.5 – 3 timmar. Köttet ska vara mört och enkelt falla isär.
  5. Sila av vätskan och koka ner det tills hälften finns kvar. Spara kryddorna och peppar, det ska vi ha i den röda såsen senare.
  6. Riv sönder köttet och salta, gå även på med lite av den nerkokta vätskan. Ställ åt sidan.
  7. Rödsås: Fräs paprika, vitlök, jalapeno i en stekpanna i 4min. Gå i med salt, socker och vinäger. Lägg i en mixer och lägg i korianderstjälkarna, tomaterna, pepparn och kryddorna från köttgrytan och även lite av den nerkokta vätskan. Mixa till en slät kräm.
  8. Majsröra: Fräs majs tillsammans med vitlök, jalapeno och lök, tills de fått fin färg. Salta och låt svalna.
  9. Gå i med limejuice, fetaost och hackad koriander.

Här nedanför kan du se hur Filip Poon själv gör.

Hemgjord TACOS DELUXE | Filip Poon

Här kan du läsa mer om tacos!

Exit mobile version