Rostbiff känns ibland nästan som en bortglömd styckdetalj. Det är synd för det är ju så otroligt gott när det lagas på rätt sätt. Som i en rostbiffmacka till exempel.
Här nedanför visar mästerkocken Filip Poon hur han lagar sin ultimata rostbiffmacka och när man ser resultatet förstår man varför Filip själv är så nöjd med den. Häng med!
Att kunna slänga ihop en smarrig macka är alltid en god idé. I receptet nedan används rostbiff vilket är perfekt eftersom det också går bra att äta kallt, vilket gör detta recept till en perfekt matlåda.
Filip Poon macka med rostbiff
Du behöver följande ingredienser:
1 kg rostbiff eller rostas, bestäm själv hur stor bit
Rapsolja
Salt & peppar
Picklad gurka:
1 gurka, tunt skivad
1/2 dl ättika
1 dl socker
1,5 dl vatten
1 msk fänkålsfrön
Majonäs:
1 ägg
1 tsk senap
1 tsk champagnevinäger eller vitvinsvinäger
1 msk vatten
Salt
2-3 dl rapsolja
Övrigt:
Ruccola
Rostad lök
Här hittar du fler underbara recept!
Så här gör du
- Sätt ugnen på 100°c.
- Salta, peppra och olja in din rostbiff.
- Bryn den i stekpannan på hög värme tills den fått färg (ca 2min på varje sida).
- Baka den sedan i ugnen på 100°c tills en innertemperatur på 58-60°C.
- Ta ut och kyl ner.
- Skiva tunt pressgurka: ha i alla ingredienser i en kastrull förutom gurkan.
- Värm (det ska inte koka) och vispa tills sockret löst sig.
- Ta av och ställ i kylen för att svalna.
- Blanda sen lagen med gurkan och låt ligga minst 30 min.
- Majonäs: mixa allt förutom oljan med stavmixer eller med visp i ca 30sek (med visp minst 1min.) mata i oljan i en tunn stråle.
- Smaka av med salt.
- Lägg på ingredienserna och rostbiffen på mackan.
Här nedanför kan du själv se hur Filip gör med sin rostbiff.
Här hittar du fler underbara recept!