Filip Poons unika köttfärssås är perfekt i matlådan – så enkelt lagar du den

Att laga matlådor är verkligen så smart. Man sparar både tid och pengar på att laga rejält mycket mat på till exempel söndagen, så har man mat att äta under veckan.

Dock kan det vara svårt att komma på vad man ska laga, det ska ju trots allt vara gott också.

Här nedanför bjuder Filip Poon på en speciell variant av köttfärssås, en rätt vi alla vet passar perfekt i en matlåda. Häng med!

Köttfärssås i matlådan kan vara bland det svenskaste vi har i matväg, men det finns såklart en anledning till det.

Så mångsidigt

Köttfärssås är ju otroligt gott, och dessutom mångsidigt.

Man kan alternera med några få ingredienser och få till så många olika smaker, vi har nog alla vår egen tolkning av en köttfärssås.

Men ingen liknar den som Filip Poon bjuder på här nedanför.

Bild: Youtube

Filip Poons köttfärssås

För att göra sex portioner behöver du:

1 kg blandfärs
2 st gul lök, finhackad
5-6 vitlöksklyftor, grovt hackade
2 msk grovt hackad ingefära
Salt & vitpeppar
0,5 tsk MSG
1,5 tsk Five spice
1-2 dl shaoxing risvin (eller 3msk rödvinsvinäger )
2-3 msk kalvfond
3-4 dl vatten
2 msk Kinesisk sojasås (om du vill)
3 msk Japansk sojasås
1 dl hoisin

Övrigt:
6 portioner kokta vetenudlar
3-4 st lättkota pakchoi
Laoganma Crispy Chilioil

Gör så här

  1. Stek färsen i en stor kastrull tills den får färg med rapsolja.
  2. Gå i med lök, ingefära och vitlök. Fräs 2-3min.
  3. Ha i salt, vitpeppar, five spice och MSG.
  4. Gå sedan i med risvinet, kalvfond och vatten. Låt puttra 3-4min.
  5. Ha tillsist i sojasåserna och hoisin. Koka upp, sänk värmen till medel och låt puttra i ca 15- 20min med lock på.
  6. Koka nudlarna och pakchoi , skölj dem i kallt vatten (om du ska ha matlåda). Toppa med chiliolja.

NJUT!

Här nedanför kan du se ett klipp på hur Filip själv gör!

Perfekt ju!

Tryck nu på DELA-knappen!