Fiskgratäng på Mannerströms vis är en skänk från ovan

Fiskgratäng är kanske inte den gratäng man tänker på allra först när man hör ordet gratäng men de gånger man väl äter den så är det som att ta en tugga av himlen. Det är ju bara så gott, och dessutom ganska nyttigt då fisk innehåller många bra näringsämnen.

Man kan såklart variera rätten så mycket man vill men om man vill ha ett enkelt recept som dessutom blir supergott kan man alltid kika här nedanför, där självaste Leif Mannerström visar hur han lagar sin, häng med!

Fiskgratäng är en sådan rätt som gör sig kanonbra i matlådan men också på en bättre middagsbjudning, något som brukar vara signifikativt för just husmanskost. Och är det någon som verkligen kan sin husmanskost så är det stjärnkocken Leif Mannerström. Spana in hans smarriga recept här nedanför.

Här hittar du fler smarriga och enkla recept från Matbibeln!

Leif Mannerström fiskgratäng

För att göra fiskgratäng enligt Leif Mannerström behöver du följande ingredienser:

12 slätvarsfiléer
8 Champinjoner
Spenat
Smörat smörpapper
1 knippe salladslök
1 paket spenat

Pommes duchesse:
1 kg potatis
Muskotnöt
1/2 dl olja
50 gram smör
4 äggulor
Salt efter smak

Sås:
Benen från fisken
1 Lök
1 Selleri
4 Lagerblad
5 dl torrt vitt vin
Vitpeppar
2 dl vispad vispgrädde
Smör

Här hittar du fler smarriga och enkla recept från Matbibeln!

Gör så här

Där har du alla ingredienser som behövs till en fiskgratäng. Men vad gör man med ingredienserna då? Jo, man gör det enkelt för sig och kollar in klippet här nedanför där Leif Mannerström själv visar hur han lagar sin fiskgratäng.

Här hittar du fler smarriga och enkla recept från Matbibeln!