Fläskfilé på Leifs vis: Lyfter rätten till svindlande höjder

Fläskfilé har länge varit – och är fortfarande – en stapelvara i svenska hem. Ett prisvärt kött som dessutom går att tillaga på många olika vis. Nästan alla har nog sin egen favoritvariant av det mångsidiga köttet.

Man kan gott äta det i någon variant som andas vardagsmat och passar bra i matlådor. Men med några få ingredienser kan man få en rätt som istället andas ren och skär lyx. Här nedanför visar Leif Mannerström hur han lagar sin variant, med en helt otroligt smarrig sås som verkligen skickar smaklökarna till svindlande höjder.

Roquefort är en blåmögelost från, just det, Roquefort i Frankrike. Osten görs från början av opastöriserad fårmjölk som lagras i grottor där väggarna har svampen penicillum roqueforti. Osten lagras i tre till nio månader innan den når sin tydliga smak. Varför all denna information om ost? Jo, för att roquefort-ost är nämligen den hemliga ingrediensen i såsen till Leif Mannerströms fläskfilérecept. Häng med nu!

Leif Mannerström fläskfilé

För att laga Leif Mannerströms fläskfilé behöver du följande ingredienser:

Fläskfilé
Lök
Roquefortost
Grädde
Haricots verts
Fond
Smör
Soja
Gul squash
Salt & peppar

Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!

Så här gör man

Vad gör man då med alla ingredienser? Det hela är mycket enkelt, man följer helt sonika instruktionerna i klippet här nedanför. Där visar Leif hur man går tillväga. När man ser klippet förstår man verkligen varför Leif Mannerström är en av våra mest uppskattade kockar idag.

Fläskfilé med Roquefortsås | Leif Mannerström

Så underbart gott ju, man blir så oerhört sugen på att prova laga roquefort-såsen som ger ut att gifta sig perfekt med köttet!

Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!

Exit mobile version