Fläsklägg på Leif Mannerströms vis

Fläsklägg med rotmos är en svensk klassiker. Det äts kanske inte i samma utsträckning som förr i tiden men när man väl får sätta tänderna i der så dansar smaklökarna alla tänkbara glädjedanser i gommen!

Här nedanför visar självaste Leif Mannerström hur man slänger ihop ett supersmarrigt fläsklägg, med tillhörande rotmos, på egen hand. Häng med!

Att äta fläsklägg med rotmos är att äta lite av svensk historia. Det är en av våra mest traditionella husmansrätter som ätits under flera århundraden. Här nedanför ger sig stjärnkocken Leif Mannerström på att tolka denna svenska klassiker.

Fläsklägg med rotmos

För att laga receptet på Mannerströms vis behöver du följande ingredienser:

4 Fläsklägg
1 Purjolök
1 Gul lök
1 bit Rotselleri
1 morot i skivor
10 Kryddpepparkorn
10 Vitpepparkorn
10 Svartpepparkorn
1 tesked salt
4 Lagerblad
4 Kryddnejlikor

Rotmos
2-3 msk smör
1 stor Kålrot
2-3 Morötter
4 Mjöliga potatisar
Mald kryddpeppar
Mald kryddnejlika

Här hittar du fler underbara recept från Matbibeln!

Gör så här

Vad ska man då göra med alla ingredienser för att få till fläsklägg med rotmos? Vill man göra det enkelt för sig, och det vill man väl alltid, kan man kolla in klippet här nedanför där Leif Mannerström själv visar hur man gör.

Här hittar du fler underbara recept från Matbibeln!