Fläskpannkaka är en sådan där riktig klassiker som tyvärr glöms bort då och då. Man åt det ju i skolan regelbundet men efter det har det blivit allt mer sällan. Men det ska det bli ändring på, receptet här nedanför är nämligen för gott för att avstå!
Receptet är signerat självaste Leif Mannerström, kungen av svensk husmanskost och då förstår man att det vankas god mat. Häng med här nedanför och se hur enkelt det är att laga en riktig festmåltid hemmavid!
Fläskpannkaka är en ugnspannkaka som även innehåller fläsk som antingen är rökt, färskt eller rimmat. Ska man vara traditionell så äter man lingonsylt som tillbehör. Här nedanför kommer Leif Mannerströms variant på den klassiska rätten.
Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!
Leif Mannerström fläskpannkaka
Du behöver följande ingredienser för att göra Leifs underbara fläskpannkaka:
400 gram rimmat fläsk
4 ägg
3 dl vetemjöl
Salt
5 dl mjölk
0,5 dl Vichy Catalan
2 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
En nypa socker
Till Servering:
Rårörda lingon
Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!
Gör så här
Vad gör man då med ingredienserna för att få ihop det till en underbar fläskpannkaka? Jo, man tar helt enkelt och tittar på klippet här nedanför där Leif verkligen visar var skåpet ska stå.
Sedär, så underbart gott och vilka barndomsminnen fläskpannkaka framkallar! Det här måste man ju bara prova att göra själv.
Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!