Glassbröd: Så imponerar du på dina gäster

Glassbröd. Ett ord som låter för bra för att vara sant, det kombinerar ju de två bästa sakerna som finns: glass och bröd. Det går ju att äta halvt ihjäl sig på båda två. Men faktum är att det faktiskt går alldeles utmärkt att kombinera glass med bröd, det är bara att följa det enkla receptet här nedanför. När man ser resultatet förstår man varför receptet gjort sådan succé på nätet!

Att kombinera glass och bröd till glassbröd kanske låter lite smaklöst för vissa, det är ju två saker som inte riktigt ska blandas samman. Men när man sett receptet och framför allt resultatet så förstår man att det går hur bra som helst, det blir till och med supergott!

Glassbröd recept

Du behöver följande ingredienser till ditt glassbröd:

•  500 g av din favoritglass
• 190 g vetemjöl
• 1 tesked bakpulver
• 1 dl hackad choklad (Jag brukar använda mörk choklad men barnen brukar föredra mjölkchoklad).

Här hittar du fler underbara recept från Matbibeln!

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg glassen i en bunke och låt stå tills den är helt smält.
  3. När glassen smält – häll i bakpulver, vetemjöl och blanda ordentligt.
  4. Rör i den hackade chokladen.
  5. Om du inte har en teflonform kan det vara bra att smöra den innan du lägger i degen.
  6. Flytta degen till en ugnsfast form.
  7. Ställ in formen i ugnen och grädda i cirka 45 minuter. Känn med en sticka för att vara säker på att det inte är kladdigt inuti.
  8. Låt svalna på galler innan du skär upp det. Nu har du gjort glassbröd!

Tips: Blanda i lite nötter i degen så för du ett härligt crunch när du äter. Jag brukar ha i valnötter ibland.

Här nedanför kan du se ett klipp på hur man gör.