Gräddfilssorbet: Mat-Tinas speciella efterrätt

Glass kan man göra på flera olika sätt, men få känner nog till gräddfilssorbet om jag får gissa. Men faktum är att det är ett väldigt enkelt – och smarrigt – vis att göra egen glass på.

Här nedanför visar självaste Tina Nordström hur hon gör sin variant och en titt på slutresultatet får det verkligen att vattnas i munnen på en. Häng med!

Tina Nordström är en av våra mest älskade tv-kockar i hela landet. Redan 2001 fick Tina sitt eget tv-program, Mat, på SVT och blev då Mat-Tina med hela svenska folket. Sedan 2014 är Tina programledare och jurymedlem i TV4-programmet Sveriges yngsta mästerkock.

Här hittar du fler roliga, enkla och framför allt goda recept från Matbibeln!

Gräddfilssorbet recept

För att laga gräddfilssorbet behöver du följande ingredienser:

225 g strösocker (2,5 dl)
90 g honung
2,5 dl vatten
1 dl citronjuice
1 liter gräddfil

Vad gör man då med alla ingredienser? Det hela är väldigt enkelt, se själv nedan.

Här hittar du fler roliga, enkla och framför allt goda recept från Matbibeln!

Gör så här

  1. Koka upp socker, honung och vatten.
  2. Låt kallna och mixa med gräddfil.
  3. Låt smeten bli helt kall och kör därefter i glassmaskin.
  4. Servera tex med färska hallon eller något annat du gillar.

Du kan själv se hur man går tillväga i klippet här nedanför, där visar Tina exakt hur det ska gå till.

Här hittar du fler roliga, enkla och framför allt goda recept från Matbibeln!