Grillade ”pinnbröd” är en given höstsuccé: Se bara på det magiska slutresultatet

Nu när hösten är kommen är det så mysigt att gå på utflykt i skogen. Det är så härligt att njuta av alla vackra färger på löven och för att inte tala om hur härligt det är att äta matsäck.

Typisk utflyktsmat kan vara något färdigt, till exempel plättar, eller så stannar man vid någon grillplats i skogen för att grilla korv eller den lite bortglömda favoriten pinnbröd. Här nedanför kommer ett sådant recept.

Pinnbröd är superenkla att göra, man förbereder mycket hemma så det enda man behöver göra när man är i skogen är att grilla dem.

Grillade pinnbröd recept

För att göra egna pinnbröd behöver du följande ingredienser:

• 4 dl vetemjöl

• 1,5 dl vatten

• 1 krm salt

• 2 krm bakpulver

Tillbehör:

• Sylt, smör, korv eller honung

Gör så här:

  1. Ta fram en bunke. Blanda ner de torra ingredienserna – mjöl, salt och bakpulver.
  2. Späd ut med vatten och arbeta snabbt ihop till en slät deg.
  3. Packa degen och dela den sedan i bitar.
  4. Ta en pinne och linda degbiten runt omkring pinnen, från toppen och neråt i en gles spiral. Om du vill ha pinnbröd med korv, så sätter du först en korv på pinnen och lindar därefter degen runt korven. Kläm fast degen lite så att den sitter.
  5. Grädda pinnbröden över grillen i cirka 5 minuter. Vrid på pinnarna någon gång under grillningen så att brödet blir genomgräddat och får fin färg.
  6. Låt svalna en liten stund. Pilla sedan loss brödet från pinnen, fyll med valfria tillbehör och njut. Hur enkelt och gott som helst!

Perfekt!