Gudomligt goda rulltårtan kräver ingen ugn – så gör du superenkla kakan som får gästerna att kräva mer

Säg något som är godare än rulltårta. Jag kan inte komma på något.

Rulltårta är en riktig klassiker på fikabordet och passar både stora som små.

Den kan fyllas med allt från sylt till smörkräm och är därför ett säkert kort när det vankas fikastund.

Just den här varianten slänger du ihop på barna några minuter och kräver inte ens ugn. Perfekt!

Jag har ätit mycket rulltårta i mina dagar. Tycker det är ett perfekt fikabröd att bjuda på året runt. Man kan variera smaksättning efter säsong och även dekoren går att spexa med.

Få bakverk är så flexibla som rulltårtan helt enkelt.

Men det är inte alltid man har tid att stå och vispa och få till en perfekt kakbotten att rulla. Därför har jag letat efter ett recept som man får ihop på nolltid.

Den här rulltårtan är gjort på savoiardikex istället för den klassiska kakbottnen, och det blir så gott. Och det bästa av allt? Det behövs inte ens någon ugn.

Rulltårta utan ugn
Foto: Youtube

Ingredienser:

Mjölk – 200 ml

Savoiardikex 300 g

Fyllning:

2 ägg

50 g socker

10 g vaniljsocker

80 g potatismjöl/stärkelse

500 ml mjölk

150 g smör

300 g hallon

Garnering:

300 g florsocker

50 g smält choklad

50 g hallon

5 g mynta

Så här gör du:

Doppa Savoiardikexen några sekunder i mjölken och placera på plastfolie.

Vispa smöret mjukt och fluffigt med en elvisp. Ställ åt sidan.

Häll ägg, socker, vaniljsocker, stärkelse och mjölk i en kastrull. Vispa noga, det ska inte vara några klumpar. Koka upp under omrörning tills du får en tjock vaniljkräm.

Ställ in i kylen och låt svalna.

Vispa ned vaniljkrämen med smörblandningen och bred ut över kexen.

Strö ut hallonen jämnt över kakan. Och rulla sedan ihop bakverket med hjälp av plastfolen.

Ställ in rullen i kylen och låt stå i en timme.

Ta ut rullen, vispa grädden och bred den över tårtan. Garnera med smält choklad, hallon och mynta.

Fikat är klart.

För att se hur du gör denna gudomliga skapelse, se videon nedan: