Hamburgare. Finns det någon rätt som alltid går hem i alla läger på samma sätt? Svårt att tro det, kanske korv med bröd är däruppe och nosar på förstaplatsen med men burgare tar nog priset trots allt.
Hamburgare går att göra på så otroligt många olika vis och i nästan varje gathörn i varje stad värd sitt namn kan man köpa sig en köttpuck med ost, bröd och lite grönsaker. Här nedanför visar stjärnkocken Leif Mannerström hur han gör sin burgare – häng med!
Hamburgare populariserades i tyska Hamburg, tro det eller ej. Men man tror att själva ursprunget kommer från Baltikum, där det förut var vanligt att man skrapade bort det sista köttet från oxben som sedan plattades ut till små puckar och sedan stektes.
Hamburgare á la Leif
I USA blev sedan hamburgare mer eller mindre nationalrätt under 1800-talet då man började sälja den på restauranger och idag är starkt förknippad med just USA. Men här nedanför kommer i alla fall ett recept signerat Leif Mannerström. Du behöver följande ingredienser:
Högrev
Salt och peppar
Worcestershiresås
Tomat
Lök
Romansallad
Olja
Bacon
Bröd
Lagrad grevéost
Chilisås
Här kan du läsa fler underbara recept från Matbibeln!
Så här gör man
Vad ska man då ta sig till med alla ingredienser? De flesta har nog koll på detta men om man vill göra sin hamburgare exakt som Leif Mannerström kan man alltid ta en titt här nedanför, där finns nämligen ett klipp som visar hur det går till.
Så enkelt och så underbart. Hamburgare passar dessutom lika bra till lunch som till middag och vill man fylla ut måltiden extra så kan man såklart alltid servera lite pommes frites till. Gott!
Här kan du läsa fler underbara recept från Matbibeln!