
Glass är något som går hem överallt. Det spelar ingen roll om du är ung eller gammal, alla älskar glass och alla har sina egna, speciella favoriter. Men en glass som väldigt många älskar är daimglass, vilket är precis vad receptet här nedanför handlar om. Hemmagjord daimglass, det blir inte bättre. Häng med!
Hemmagjord daimglass kanske låter lite bökigt att göra. Man ser framför sig ett nedstökat kök fullt av olika köksattiraljer. Men faktum är att det är mycket enklare än man tror, något vi kan se mer av här nedanför, allt man behöver är bara tre ingredienser.
Hemmagjord daimglass recept
Du behöver följande ingredienser för att svänga ihop hemmagjord daimglass och imponera tungt på dina middagsgäster. De kommer garanterat att fråga om receptet när de tagit första tuggan.
- 5 dl vispgrädde
- 1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
- 3 dubbel-Daim
Gör så här
- Vispa grädden tills den blir luftig och fluffig i en stor skål.
- Tillsätt den kondenserade mjölken och rör ihop till en jämn smet.
- Hacka Daimen i mindre bitar och blanda ner det mesta i smeten, spara lite till topping.
- Häll smeten i en form (ca 1,5 liter) eller i små portionsskålar.
- Toppa med resterande daimbitar, ställ in i frysen.
- Låt glassen frysa helt, minst 4–6 timmar men helst över natten.
- Ta fram glassen en stund före servering så den blir härligt krämig och lätt att skopa.
- Njut av din hemmagjord daimglass.
Här nedanför kan du se ett klipp på hur man gör.
Här hittar du fler artiklar från Matbibeln!