Hemmagjord fudge: En minut i mikron och drömmen är sann

För alla som älskar fudge eller bara choklad överlag har drömmen just besannats. Receptet här nedanför är både superenkelt och så gott att dina gäster kommer att tigga om mer.

Allt som krävs för att göra egen fudge är två ingredienser och en mikro. Hur går då detta till? Scrolla ned så får du se exakt hur enkelt det är!

Hemmagjord fudge recept

Till att börja med behöver du skaffa ingredienserna. Lyckligtvis är de bara två till antalet i det här receptet. Det är:

1 burk sötad kondenserad mjölk
7 dl chokladpellets (mjölkchoklad)

Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!

Så gör du

Hur gör man då? Jo, man följer stegen nedan så har man snart sin hemmagjorda fudge.

  1. Eftersom du bara har två ingredienser, kommer de naturligtvis till användning direkt. Så plocka fram kondenserad mjölk och chokladpellets, och häll ner det i en skål.
  2. Ta fram en plastslev, eller annat valfritt tillbehör, och blanda runt ingredienserna i skålen. Milda Matilda, det vattnas ju redan i munnen!
  3. Raka in skålen i mikron på full styrka i 1 minut. När det är klart, greppar du återigen tag i sleven och rör om till en ordentlig chokladsmet.
  4. Snart kommer du ha någonting i den här stilen framför ögonen:
  5. Nu kan du klä in en plåt med aluminiumfolie, smörja in med lite margarin och breda ut smeten. Vi närmar oss slutet!
  6. Förberedelserna är klara, nu är det bara att stoppa in plåten i kylen i två timmar. Vänd sedan ut efterrätten, dela i småbitar med en kniv…
  7. Och du har egen fudge. Hur gott?!

Här nedanför kan du själv se hur man gör egen fudge.

Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!