
När det kommer till efterrätter så finns det alltid så oerhört mycket att välja på. Man vill såklart göra något gott som imponerar på gästerna men samtidigt vill man inte stå och pilla allt för länge i köket med något för komplicerat, man vill ju hinna umgås med gästerna också. Här nedanför kommer ett eget recept från Matbibeln på en riktig favorit-dessert: hemmagjord Toffifee i glas!
Receptet här nedanför bygger på den klassiska godisbiten Toffifee men har i denna version skalats upp och blivit rejält mycket större, vilket ju givetvis innebär godare! Den här efterrätten är verkligen superenkel att göra, vem som helst kan få till ett toppenresultat och dina gäster kommer garanterat att gapa efter mer!
Hemmagjord toffifee i glas
Gör att göra fyra portioner hemmagjord toffifee i glas behöver du följande ingredienser:
Hasselnötsmousse
250 g mascarpone (rumstempererad)
1 dl nutella (rumstempererad)
En liten näve hasselnötter, finhackade
Kladdkaka
100 g Smör
1,5 dl Vetemjöl
4 msk Kakao
1,5 tsk vaniljsocker
3 dl Socker
2 Ägg
1 krm salt
Till servering
Kolasås
50 g Hasselnötter
Några Toffifees
4 st Noblesse
Så gör du
- Häll kolasås i coupeformade glas och pensla ut den så att hela insidan av glaset täcks av sås. Stoppa i frysen tills du är redo att servera.
- Smält smöret och blanda ihop med samtliga ingredienser.
- Grädda på 175 grader i ca 25 minuter och låt svalna helt.
- Medan kakan gräddas, rör ihop mascarpone, nutella och hackade hasselnötter och ställ i kylen.
- Använd ett dricksglas, tryck ut fyra runda delar av den, se till att de är några cm mindre än dina coupeglas.
- Ta ut de coupeformade glasen ur frysen. Lägg moussen i botten och tryck sedan ner din lilla kladdkaka i moussen. Toppa med kolasås, lägg ett flarn nobless i mitten och tryck ner en eller två toffiffe.
- Njut av himmelsk god toffifee.
Här nedanför kan du se ett klipp på hur man gör.
Så smarrigt! Här hittar du fler artiklar från Matbibeln!