Hemmagjord Toffifee i glas: Så imponerar du på gästerna

När det kommer till efterrätter så finns det alltid så oerhört mycket att välja på. Man vill såklart göra något gott som imponerar på gästerna men samtidigt vill man inte stå och pilla allt för länge i köket med något för komplicerat, man vill ju hinna umgås med gästerna också. Här nedanför kommer ett eget recept från Matbibeln på en riktig favorit-dessert: hemmagjord Toffifee i glas!

Receptet här nedanför bygger på den klassiska godisbiten Toffifee men har i denna version skalats upp och blivit rejält mycket större, vilket ju givetvis innebär godare! Den här efterrätten är verkligen superenkel att göra, vem som helst kan få till ett toppenresultat och dina gäster kommer garanterat att gapa efter mer!

Hemmagjord toffifee i glas

Gör att göra fyra portioner hemmagjord toffifee i glas behöver du följande ingredienser:

Hasselnötsmousse
250 g mascarpone (rumstempererad) 
1 dl nutella (rumstempererad) 
En liten näve hasselnötter, finhackade

Kladdkaka
100 g Smör
1,5 dl Vetemjöl
4 msk Kakao
1,5 tsk vaniljsocker
3 dl Socker
2 Ägg
1 krm salt

Till servering
Kolasås 
50 g Hasselnötter
Några Toffifees
4 st  Noblesse

Så gör du

  1. Häll kolasås i coupeformade glas och pensla ut den så att hela insidan av glaset täcks av sås. Stoppa i frysen tills du är redo att servera. 
  2. Smält smöret och blanda ihop med samtliga ingredienser. 
  3. Grädda på 175 grader i ca 25 minuter och låt svalna helt.
  4. Medan kakan gräddas, rör ihop mascarpone, nutella och hackade hasselnötter och ställ i kylen. 
  5. Använd ett dricksglas, tryck ut fyra runda delar av den, se till att de är några cm mindre än dina coupeglas.
  6. Ta ut de coupeformade glasen ur frysen. Lägg moussen i botten och tryck sedan ner din lilla kladdkaka i moussen. Toppa med kolasås, lägg ett flarn nobless i mitten och tryck ner en eller två toffiffe. 
  7. Njut av himmelsk god toffifee. 

Här nedanför kan du se ett klipp på hur man gör.

@matbibeln

Gigantisk TOFFIFEE i glas😍🍫 Himmelsk efterrätt för alla gottegrisar där ute! Recept till fyra glas: Hasselnötsmousse 250g mascarpone (rumstempererad) 1dl nutella (rumstempererad) En liten näve hasselnötter, finhackade Kladdkaka 100g Smör 1,5dl Vetemjöl 4msk Kakao 1,5tsk vaniljsocker 3dl Socker 2 Ägg 1krm salt Till servering Kolasås 50g Hasselnötter Några Toffiffees 4stk Nobless Gör såhär: Häll kolasås i coupeformade glas och pensla ut den så att hela insidan av glaset täcks av sås. Stoppa i frysen tills du är redo att servera. Gör med kladdkakan Smält smöret och blanda ihop med samtliga ingredienser. Grädda kladdkakan på 175 grader i ca 25 minuter och låt svalna helt. Under tiden kladdkakan gräddas, rör ihop mascarpone, nutella och hackade hasselnötter och ställ i kylen. Använd ett dricksglas, tryck ut fyra runda delar av den och se till att de är några cm mindre än dina serveringsglas. #kladdkaka #toffifee #dessert #efterrätt #choklad #kola #noblesse #gott #recept #yum

♬ originalljud – Matbibeln – Matbibeln

Så smarrigt! Här hittar du fler artiklar från Matbibeln!

 

Läs mer om...