Hibiskus-margarita: Så har du aldrig druckit klassikern förut

Det är alltid lika roligt och mysigt att ha över folk på middag. Men det kan lätt stå still i skallen när man ska komma på vad man ska servera, framför allt i drinkväg. Mycket känns gjort och kanske lite tråkigt, men drinken här nedanför är en modern tolkning på en klassisk margarita, nämligen en hibiskus-margarita.

Drinken margarita känner nog de flesta till, den är väldigt god och går att göra på en mängd olika sätt. I receptet nedan används hibiskuste för att göra en underbart smarrig hibiskus-margarit och den kommer inte att smaka som någon annan margarita du druckit!

Hibiskus-margarita

För att göra en hibiskus-margarita behöver du följande ingredienser, det är en tämligen enkel drink att svänga ihop.

3 msk hibiskuste
6 dl tevatten
1 dl strösocker
2 ½ dl limesaft
2 ½ dl cointreau
2 ½ tequila
Is

Till den frostade kanten på glaset:
½ dl strösocker
½ dl salt
½ tsk cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
½ lime

Så här gör du

  1. Lägg hibiskuste i en kanna och häll över hett vatten och socker. Rör om tills sockret är upplöst och låt dra i 20 minuter. Sila av och låt svalna.
  2. Blanda socker, salt, cayennepeppar och paprikapulver på ett fat. Gnid kanten på glasen med lime och snurra runt dem i kryddblandningen.
  3. Fyll en kanna med is, hibiskuste, lime, cointreau och tequila. Rör om och servera i de krydd­kantade glasen.
  4. NJUT!

Så gott och så enkelt ju, det här måste man ju prova!

Här hittar du fler underbara recept från Matbibeln!

 

Läs mer om...