
Det är alltid lika roligt och mysigt att ha över folk på middag. Men det kan lätt stå still i skallen när man ska komma på vad man ska servera, framför allt i drinkväg. Mycket känns gjort och kanske lite tråkigt, men drinken här nedanför är en modern tolkning på en klassisk margarita, nämligen en hibiskus-margarita.
Drinken margarita känner nog de flesta till, den är väldigt god och går att göra på en mängd olika sätt. I receptet nedan används hibiskuste för att göra en underbart smarrig hibiskus-margarit och den kommer inte att smaka som någon annan margarita du druckit!
Hibiskus-margarita
För att göra en hibiskus-margarita behöver du följande ingredienser, det är en tämligen enkel drink att svänga ihop.
3 msk hibiskuste
6 dl tevatten
1 dl strösocker
2 ½ dl limesaft
2 ½ dl cointreau
2 ½ tequila
Is
Till den frostade kanten på glaset:
½ dl strösocker
½ dl salt
½ tsk cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
½ lime
Så här gör du
- Lägg hibiskuste i en kanna och häll över hett vatten och socker. Rör om tills sockret är upplöst och låt dra i 20 minuter. Sila av och låt svalna.
- Blanda socker, salt, cayennepeppar och paprikapulver på ett fat. Gnid kanten på glasen med lime och snurra runt dem i kryddblandningen.
- Fyll en kanna med is, hibiskuste, lime, cointreau och tequila. Rör om och servera i de kryddkantade glasen.
- NJUT!
Så gott och så enkelt ju, det här måste man ju prova!
Här hittar du fler underbara recept från Matbibeln!