Ingen lagar makrill som Leif Mannerström

Makrill är klassisk husmanskost. Det är en sådan där fisk som man äter hela livet igenom, från barnsben till gravsten följer den med. Oftast får man den serverad som barn av en mormor eller farmor som sedan passar receptet vidare till en förälder och så vidare.

Men få är sådana experter på det som stjärnkocken Leif Mannerström, han vet verkligen vad han gör. Här nedanför bjuder han på ett underbart recept på stekt makrill som verkligen får smaklökarna att dansa, häng med!

Makrill är en väldigt omtyckt fisk att äta. Här i Sverige fiskas den på västkusen på våren och sommaren. Visste du att det till och med finns ”makrillens dag” som firar den sista torsdagen i juli i Lysekil varje år?

Här hittar du fler enkla och underbara recept från Matbibeln!

Makrill Leif Mannerström

Här nedanför kommer ett underbart enkelt men ack så gott recept på stekt makrill med stuvad spenat signerat självaste Leif Mannerström. Du behöver följande ingredienser:

Makrill
Ströbröd
Vetemjöl
Citron
Smör
Dill
Spenat
Kärs
Nässlor
Schalottenlök
Salt
Peppar
Muskotnöt
Grädde
Mjölk

Gör så här

Vad gör man då med alla ingredienser? Vill man göra det enkelt för sig, och det vill man ju alltid, så kan man ta och kika på klippet här nedanför där Leif själv visar hur han gör.

Här hittar du fler enkla och underbara recept från Matbibeln!