Janssons frestelse av Leif Mannerström är helt gudomlig

Är det något som verkligen är ett måste på julbordet så är det Janssons frestelse. Ser man inte en gratängform på bordet när man slår sig ned så är det något som saknas, nästan som en familjemedlem.

Därför kommer här nedanför ett recept från självaste Leif Mannerström och är det någon som kan Jansson så är det Leif. När han plockar ut formen ur ugnen börjar det genast kurra i magen, häng med!

Janssons frestelse är den rätt som alltid står i mitten av julbordet. Den är helt enkelt det viktigaste. Självklart äter man lax, köttbullar, sill, rödbetssallad och allt det andra med men det är Jansson som utgör basen. Ska man sno ett recept från någon till jul så är det Leif Mannerströms Jansson-recept, som du hittar här nedanför.

Janssons frestelse recept

För att laga receptet behöver du följande ingredienser:

2 burkar Ansjovis med spad
1 kg fast potatis
0,5 liter vispgrädde
2 gula lökar
1 matsked orökt kaviar
1 matsked tomatpuré
100 gram smör
0,5 dl ströbröd
Salt
Vitpeppar

Gör så här

Hur gör man då med alla ingredienser? Vill man göra det enkelt för sig – och det vill man alltid – så kan man ta och spana in klippet här nedanför. Där visar Leif själv hur han lagar sin Janssons frestelse!

Här kan du läsa fler underbara recept med julkänsla från Matbibeln!