Jordgubbstomtar: Julens gulligaste efterrätt

Med dessa små jordgubbstomtar så höjer du julstämningen till max. Så underbart goda att servera, varför inte till glöggminglet?

Nu i juletider så är det vanligt att vi träffar vänner och släkt mer än vanligt. För mig kan ibland varenda helg i december vara fullbokad. Inte sällan står glöggmingel på agendan och där brukar julens traditionella godsaker serveras. Knäck, dadlar, ischoklad och Aladdin-askar i all ära, men visst kan man tröttna lite samma gamla vanliga, varför inte prova något lite annorlunda? Därför kommer här lite inspiration på några underbara läckerbitar som är både goda, gulliga och galet enkla att göra. Dessa jordgubbstomtar imponerar på vilka gäster som helst och visst är de helt bedårande?

Jordgubbstomtar: recept

För cirka 35 jordgubbstomtar behöver du följande ingredienser:

25 g mjukt smör
100 g philadelphiaost
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ lime, rivet skal
1 dl vispgrädde
Jordgubbar

Gör så här

  1. Vispa smöret lent.
  2. Blanda i philadelphiaosten
  3. Häll i florsocker, vaniljsocker samt limeskal och vispa till en len smet.
  4. Tillsätt lite grädde i taget och fortsätt vispa till en fin frosting.
  5. Skär bort själva mössan på jordgubben och spritsa dem till tomtar.
  6. Dekorera med chokladögon, sesamfrön eller små krossade chokladbitar.
  7. Nu har du gjort jordgubbstomtar, stort grattis!
 

Läs mer om...