Jordgubbstomtar: Julens smarrigaste efterrätt

Med dessa små jordgubbstomtar så höjer du julstämningen till max. Så underbart goda att servera, varför inte till glöggminglet?

Nu i juletider så är det vanligt att vi träffar vänner och släkt mer än vanligt. För mig kan ibland varenda helg i december vara fullbokad. Inte sällan står glöggmingel på agendan och där brukar julens traditionella godsaker serveras. Knäck, dadlar, ischoklad och Alladin-askar i all ära, men visst kan man tröttna lite samma gamla vanliga. Det kan vara lite kul att gå lite crazy ibland, eller hur?

Enkla läckerbitar

Därför kommer här lite inspiration på några underbara läckerbitar som är både goda, gulliga och galet enkla att göra. Dessa jordgubbstomtar imponerar på vilka gäster som helst och visst är de helt bedårande?

Jordgubbstomtar:

(Ca 35 stycken)

Ingredienser:

  • 25 g mjukt smör
  • 100 g philadelphiaost
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ lime, rivet skal
  • 1 dl vispgrädde
  • jordgubbar

Så gör du:

  1. Vispa smöret lent.
  2. Blanda i philadelphiaosten
  3. Häll i florsocker, vaniljsocker samt limeskal och vispa till en len smet.
  4. Tillsätt lite grädde i taget och fortsätt vispa till en fin frosting.
  5. Skär bort själva mössan på jordgubben och spritsa dem till tomtar.
  6. Dekorera med chokladögon, sesamfrön eller små krossade chokladbitar.
  7. Vips så har du dina jordgubbstomtar!