Det är några veckor kvar men visst börjar julstämningen sprida sig och då vill man också äta därefter. Så vad sägs om ett recept på en julkladdkaka? Ett härligt tillskott till de traditionella sakerna som vaniljkola, knäck, ischoklad och allt däremellan.
Alla älskar ju kladdkaka och med receptet här nedanför sätter man en liten julkänsla på det hela, så underbart. Häng med och se hur underbart slutresultatet blir!
Jag brukar ibland ha krossade nötter och hackad vit choklad på kladdkaka, men när jag kom på idén om att ha skumtomtar på kladdkakan till jul kände jag att jag var tvungen att dela receptet med er.
Julkladdkaka recept
Du behöver följande ingredienser:
200 g smör
5 dl strösocker
4 ägg
2 dl vetemjöl
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk flingsalt
1 påse skumtomtar
Smör och ströbröd till formen.
Så gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smöra och bröa formen.
- Smält smöret och blanda alla ingredienserna förutom skumtomtarna i en stor skål.
- Häll smeten i formen och lägg på skumtomtarna.
- Stoppa in kakan i ugnen. Du kan behöva täcka den med lite aluminiumfolie så att inte skumtomtarna bränns.
- Baka kakan i cirka 20 minuter eller tills den precis har börjat stelna. Skaka lite försiktigt på formen för att se hur lös den är. Personligen gillar jag när kakan är väldigt kladdig.
- Om du vill kan du pudra kakan med florsocker när den har svalnat.
- Serveras gärna med lite lättvispad grädde eller vaniljglass.
Underbart! Här hittar du fler recept från Matbibeln!