Kanelkakor: Kom i tidig julstämning med underbara fikat

Kanelkakor, vilken julkänsla! Doften av kanel ger mig alltid massor av julkänsla. Så vad passar då bättre, även om det är några veckor kvar till jul, än ett riktigt juligt recept med smak av just kanel.

Ännu bättre – det här receptet är både snabbt och enkelt, så du behöver inte känna av den där julstressen över huvud taget!

Kakorna är klara på mindre än en timme, och eftersom det är ingredienser som många redan har i skafferiet behöver du inte ens åka iväg till affären. Bläddra vidare här nedan för att lära dig göra enkla och goda kakor med smak av julen!

Här hittar du fler smarriga och enkla recept från Matbibeln!

Kanelkakor recept

Du behöver följande ingredienser:

  • 200 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl florsocker
  • 4,5 dl vetemjöl

Garnering:

  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk kanel

Så gör du

  1. Ta fram en skål och nyp ihop smör med vaniljsocker, florsocker och vetemjöl. Knåda degen och låt den sedan vila i en plastpåse i kylen i en halvtimme.
  2. Ta ut degen ur kylskåpet och dela i två halvor. Rulla ut varje degbit till en längd, forma till fyrkanter och skär i skivor.
  3. Klä in en ugnsplåt i bakplåtspapper. Lägg sedan upp dina fyrkanter på plåten.
  4. Strö nu över garneringen av kanel och strösocker.
  5. Sätt in kakorna i ugnen, 180 grader, i 10-12 min.
  6. Låt svalna, och sedan är det bara att njuta av dina juliga kanelkakor.

Här hittar du fler smarriga och enkla recept från Matbibeln!