Kantarellrisotto på Leif Mannerströms vis

Kantarellrisotto är en sådan rätt som känns jättelyxig när man först hör namnet på rätten. Men faktum är att det inte behöver vara så svårt som man kan tro. Det går alldeles utmärkt att svänga ihop själv hemma.

Här nedanför visar Leif Mannerström hur han gör sin egen, speciella variant och resultatet får en verkligen att vilja springa till affären för att köpa alla ingredienser genast – häng med!

Vad passar bättre på en höstmiddag än en kantarellrisotto? Man får känslan av en gryta och man får dundra i sig underbara kantareller, som ju verkligen kommit att symbolisera hösten. Leif Mannerström visar här nedanför hur enkelt det är att göra hemmavid och verkligen få middagsgästerna att tappa hakan fullständigt!

Här hittar du fler underbara recept från Matbibeln!

Kantarellrisotto av Leif Mannerström

För att laga kantarellrisotto á la Leif Mannerström behöver du följande ingredienser:

Olivolja
2 Vitlöksklyftor
2 Schalottenlökar
1 paket risottoris
5 dl Kycklingfond
Nyplockade kantareller
0,5 flaska torrt vitt vin
Svartpeppar
Pecorino
Smör
Krondill

Här hittar du fler underbara recept från Matbibeln!

Gör så här

Hur gör man då med ingredienser för att få ihop det till en smarrig kantarellrisotto? Jo, man kan helt enkelt titta på klippet här nedanför där Leif själv visar hur han gör.

Här hittar du fler underbara recept från Matbibeln!