Kebabpizza signerad Filip Poon är utomjordiskt god

Finns det något godare än att smälla i sig en kebabpizza? Särskilt om man varit på lite kalas dagen innan och är trött finns det knappast något härligare. Då vill, och förtjänar man, en rejäl festmåltid.

Men faktum är att man inte måste kila iväg till närmaste pizzeria och beställa en pizza utan det går alldeles utmärkt att svänga ihop den själv hemma i köket. Det må låta krångligt men det är enklare än man kan tro. Se själv här nedanför!

Kebabpizzan har funnits i Sverige sedan 1980-talet och är en lite speciell kombination mellan det italienska och det mellanösterska köket och är idag nästan att betrakta som en av våra nationalrätter. Därför är det lite ovanligt att man så sällan lagar kebabpizza hemma, som man ju gör med många andra populära rätter. Men här nedanför visar mästerkocken Filip Poon hur man går tillväga.

Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!

Filip Poon kebabpizza

För att laga kebabpizza på Filip Poons vis behöver du följande ingredienser för fyra pizzor:

Tomatsås:
1 burk krossade tomater
1 tsk torkad oregano
2 msk olivolja
1 tsk salt

Kebab:
500 g nötfärs
500 g lammfärs
1 tsk salt
1 tsk torkad oregano
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk spiskummin
Peppar
2 msk mjöl

Kebabsås:
1 dl turkisk yoghurt
1 dl majonäs
1/2tsk socker
1 vitlöksklyfta, riven
1/2tsk lökpulver (om man vill)
1/2tsk paprikapulver
2 msk Heinz chilisås
1-2 msk vatten
Salt
Peppar

Tillbehör:
4 st pizzadegar
Isbergsallad
Gurka
Rödlök
Tomat
Feferoni

Där är alla ingredienser till en kebabpizza, här nedanför ser du hur man gör.

Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!

Så gör du

1. Blanda alla ingredienser i en skål, lägg på dubbla lager plastfolie och forma till en tjock korv, tryck och kläm på den någon minut för att arbeta bort luftbubblor. Rulla ihop och låt marinera i minst 30 min, eller över natten.
2. Ta bort plasten från rullen och lägg på dubbla lager aluminiumfolie, rulla ihop men låt ändarna vara öppna så att vätska kan sippra ut under tillagning.
3. Lägg köttbiten på galler med plåt undertill och baka i ugn i 3h på 100°c . Stäng sedan av ugnen och låt kebaben ligga kvar i 30 minuter till.
4. Ställ sedan in den i kyl i minst 2h eller över natten.
5. Skär tunna skivor av kebaben med kniv eller hyvla med skalare.
6. Blanda ihop tomatsåsen och blanda ihop kebabsåsen och hacka grönsakerna.
7. Grädda pizzan i ugnen på max (250°c).
8. Garnera pizzan med all topping.
9. Njut till fullo av din kebabpizza!

Här nedanför kan du se hur Filip själv gör.

Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!

 

Läs mer om...