Kladdkaka, en efterrätt som går hem i precis alla läger. Glassbåt, en efterrätt som går hem i precis alla läger. Vad händer om man kombinerar de två? Man får underbara kladdkakebåtar, såklart! Här nedanför får du se exakt hur man gör, häng med!
Det här receptet är hämtat från Maria Gergis Instagram, där hon ofta lägger ut smarriga recept.
Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!
Kladdkakebåtar recept
Hur gör man då? Jo, till att börja med behöver du:
Kladdkaka:
225 g smör
3 dl socker
2 1/4 dl farinsocker
1 msk vaniljsocker
4 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme)
- Smält smöret i en stor kastrull på låg värme och ta sedan bort den från värmen.
- Tillsätt resten av ingredienserna och rör försiktigt ihop blandningen till en jämn smet. Försök att inte få in så mycket luft i blandningen.
- Fyll sex tacobåtar med smet och grädda mitt i ugnen i ca 15-20min.
- Låt dina kladdkakebåtar svalna och toppa med grädde och jordgubbar!
- NJUT!
Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!