Knäck ägg i stekpannan och lägg på ost – resultatet får smaklökarna att dansa av glädje

Omelett är en perfekt start på dagen, ägg är som bekant nyttigt på flera sätt och ger energi nog att klara sig fram till lunch.

Det finns naturligtvis många olika sätt att göra omelett på. Detta läckra recept har redan gjort succé på nätet – spana in det längre ned!

Omelett har något lite lyxigt över sig. Det är kanske inget man äter dagligdags men på helgerna sitter en bra omelett som en smäck till frukost.

Borde göra oftare

Det är dock förhållandevis enkelt och snabbt att dra ihop en omelett och dessutom är en omelett som ett blankt papper, man kan fylla det med exakt vad man vill.

Receptet här nedanför har verkligen gjort succé på nätet och när man ser det färdiga resultatet förstår man varför.

Omelett med ost och persilja

  • 4 ägg
  • Salt
  • Smör eller margarin
  • Hårdost
  • Persilja

Gör så här:

  1. Knäck fyra ägg. Separera dem med gulorna i en skål och äggvitorna i en annan.
  2. Häll lite salt på gulorna och slå lätt med en gaffel.
  3. Hetta upp lite smör i en stekpanna och häll sedan i skålen med äggulor så att de täcker hela pannan.
  4. Stek på svag värme i 2-3 minuter.
  5. Skär upp tjocka, avlånga skivor hårdost efter den smak du själv gillar bäst. Placera längs ena sidan på gulorna i stekpannan, rulla ihop och flytta till ena sidan.
  6. Finhacka persilja och lägg i skålen med äggvitor. Salta och vispa sedan ihop. Häll ut hälften av blandningen i stekpannan och låt steka några minuter.
  7. Ta nu rullen med äggula samt ost, och rulla den över äggviteblandningen. Lägg åt sidan och häll i resten av blandningen. Låt steka i några minuter och rulla över din omelett igen.
  8. Nu är det klart. Hur gott som helst!

Gott och enkelt – perfekt när man vill unna sig en lyxig frukost på helgen.

 

Läs mer om...