Köttfärssås på Leif Mannerströms vis: Ren och skär magi

Är det någon mat som alltid funkar i alla väder så är det köttfärssås. Det är en rätt som älskas av såväl unga som gamla och det är också en rätt som går att äta året runt. Man kan ju ha i lite vad som helst vilket också gör att det går att anpassa efter allergier, tyckte och smak.

Här nedanför visar stjärnkocken Leif Mannerström hur han lagar sin köttfärssås. När man ser resultatet vill man inget hellre än att rusa ut i köket och laga sin egen, det ser helt enkelt himmelskt ut. Häng med!

Köttfärssås i matlådan kan vara bland det svenskaste vi har i matväg, men det finns såklart en anledning till det. Det är ju så otroligt gott, och dessutom mångsidigt. Man kan alternera med några få ingredienser och få till så många olika smaker, vi har nog alla vår egen tolkning av den klassiska rätten. Men ingen liknar den som Leif Mannerström bjuder på här nedanför.

Här hittar du fler recept från Matbibeln!

Leif Mannerström köttfärssås

För att laga Leif Mannerströms köttfärssås behöver du följande ingredienser:

Högrev
Morötter
Cocktailtomater
Gul lök
Tomatpuré
Torkad chili
Lagerblad
Krossade tomater
Vitlök
Umamifond
Soja
Salt och peppar
Olivolja
Rödvin
Kalvbuljong
Parmesan

Gör så här

För att slänga ihop köttfärssås á la Mannerström kan du antingen laga efter tycke och smak, vilket såklart är helt i sin ordning. Eller så kan du kika på klippet här nedanför, där Leif själv visar hur han går tillväga. Smart, eller hur!?

Köttfärssås med penne | Leif Mannerström

Så otroligt gott det ser ut! Man vill inget hellre än att springa ut i köket och börja laga mat. Den här rätten är verkligen en given succé hos hela familjen!

Här hittar du fler recept från Matbibeln!

Exit mobile version