Krämiga desserten är så enkel att göra att det är löjligt

Få saker kan få folk på gott humör så snabbt som fika. Hemlagat är alltid ett extra plus, och det visar dessutom att den som bjuder är duktig i köket. 

Att stå i köket i flera timmar är dock inte för alla, som tur är så behöver all bakning inte vara komplicerad. Jag vågar lova att vem som helst kan lyckas med det här receptet. Det fina är att de som äter det kommer tro att det ligger mer arbete bakom än det gör.

Den här efterrätten är en sann dröm för alla som inte har tid eller tålamod att stå i köket länge. Den har även en annan stark fördel, och det är att den endast kräver tre ingredienser. Ja, du läste rätt, endast tre.

Ingredienser

Jag tvivlar på att du ens behöver gå till affären när du läser innehållsförteckningen. Receptet är alltså både enkelt och kräver extremt lite tid. På det viset är det en riktig bekvämlighetskaka. Att den liknar ostkaka på flera sätt är ju också en bonus värd att nämna. 

 Du behöver följande ingredienser:

400 gram vaniljyoghurt
4 ägg
40 gram majsstärkelse

Så gör du

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Häll all yoghurt i en skål.
  3. Knäck ett ägg i taget i skålen och vispa sedan ihop dem med yoghurten för hand. Vispa tills allt blandats ordentligt. 
  4. När äggen och yoghurten blandats till en slät smet häller du ner 40 gram majsstärkelse över en sil.
  5. Sila försiktigt ner stärkelsen så att alla klumpar försvinner. Använd sedan vispen för att blanda ihop det med smeten.
  6. Fukta en ugnssäker kakform som är cirka 18-20 cm. 
  7. Ta fram ett bakplåtspapper med fett och knöla ihop. Veckla sedan ut det för att lägga det veckade pappret i skålen så att botten täcks. 
  8. Häll ner smeten på pappret som täcker botten och kanterna av skålen.
  9. Ställ in i ugnen och grädda i 170 grader under minst 35 minuter. Håll koll därefter. Kakan ska inta fast form och inte kunna rinna. En rekommendation är att grädda kakan i max 50 minuter. Ta ut den när de är gyllenbrun i kanterna och gul i mitten.
  10. Ta ut kakan och flytta den till kylen i två timmar, så att den stelnar ordentligt.
  11. Lyft ur pappret ut formen och lägg de på en platt yta. Nu ska kakan lossna enkelt från pappret när du drar den nedåt.

Här nedanför kan du se ett klipp på hur man gör.

Wow, bara wow!