Krispiga potatiskroketter med parmesanost – se nu oslagbara ingrediensen på insidan

Potatiskroketter kan användas som tillbehör till en mängd olika maträtter, och faktum är att det är väldigt enkelt att laga.

Nästa gång du ska bjuda på middag är ett riktigt bra tips för att få det att kännas lite extra lyxigt att göra potatiskroketter som tillbehör.

Det är både smarrigt, bra för plånboken och lätt att laga.

Ofta görs det på potatismos som blivit över, men det går precis lika bra att laga nytt mos för att få till de krispiga bollarna.

De passar bra att servera antingen som förrätt, plockmat, eller istället för vanlig potatis till huvudrätten när man har lust att göra något annorlunda.

Bäst av allt är att det ofta är omtyckt av både stora och små.

Recept på potatiskroketter

Du behöver:

Till panering:

Gör så här:

  1. Skala, tärna och koka potatisen tills den är klar. 
  2. Mosa potatisen till en slät puré. Använd gärna elvisp för att frigöra mycket stärkelse. 
  3. Rör ner salt, peppar, grillkrydda och vitlökspulver. 
  4. Rör ner mozzarellan och nästan all parmesan tills de smält och du har en len ostig konsistens på purén (spara någon nypa till garnering).
  5. Låt svalna till rumstemperatur så att du inte bränner dig. 
  6. Rulla potatispurén till ca 5 cm stora bollar.
  7. Knäck äggen i en skål, häll mjölet i en annan och pankon i en tredje. Fördela salt och peppar jämt i mjölet och pankon. 
  8. Hetta upp frityrolja till 180 grader. 
  9. Rulla bollarna först i mjöl, sedan ägg och sist i pankosmulorna. Rulla en gång till i ägg och panko. Se till att de blir ordentligt täckta. 
  10. Fritera bollarna i ca tre minuter tills de är gryllenbruna. Fritera gärna snabbt en gång till före servering. 
  11. Toppa med lite riven parmesan och servera med din favoritsås.

Här kan du se exakt hur du ska gå tillväga:

Exit mobile version