Kyckling i dillsås: En Leif Mannerström-klassiker

Julen är över och de flesta av oss är nu inne i vardagen igen med jobb, hämtning, lämning, mathandling och allt däremellan. I veckorna är det både ekonomiskt och enkelt att laga matlådor. Det är oftast även nyttigast då man annars tenderar att köpa mat ute vilket sällan är supernyttigt. Det kan dock vara lite svårt att komma på vad man ska laga för matlådor, man vill inte hamna i samma gamla hjulspår med spagetti och köttfärssås. Här nedanför kommer därför ett smarrigt men enkelt recept från Leif Mannerström på perfekt vardagsmat: kyckling i dillsås, häng med!

Kyckling är ett livsmedel som är väldigt bra att äta. Det är väldigt nyttigt och fettsnålt och går dessutom att laga på en otrolig mängd olika vis. Det är med andra ord perfekt nu i januari när man vill tillbaka till rutinerna efter jul och nyår när man kanske inte ätit som allra nyttigast, för att uttrycka det milt. Här nedanför visar stjärnkocken Leif Mannerström, som lärt Sverige hur man lagar mat i årtionden på restauranger, på tv och på Youtube, hur han lagar rätten kyckling i dillsås. Häng med!

Kyckling i dillsås recept

Receptet på kyckling i dillsås är inte så invecklat, du behöver följande ingredienser för att slänga ihop rätten.

Kyckling
Morötter
Purjolök
Lök
Lagerblad
Dill
Vatten
Kryddpeppar
Nejlika
Ättika
Råsocker
Smör
Mjöl
Grädde
Salt
Peppar
Broccoli

Så här gör du

Vad ska man då göra med ingredienserna för att få till kyckling i dillsås a la Leif Mannerström? Det är inte särskilt komplicerat men vill man göra det enkelt för sig, vilket man väl alltid vill, så kan man helt sonika ta och titta på klippet här nedanför. Där visar Leif nämligen exakt hur man lagar rätten.

Så enkelt och så underbart gott, perfekt att laga till veckans matlådor, det här borde man verkligen prova!