
Julen är över och de flesta av oss är nu inne i vardagen igen med jobb, hämtning, lämning, mathandling och allt däremellan. I veckorna är det både ekonomiskt och enkelt att laga matlådor. Det är oftast även nyttigast då man annars tenderar att köpa mat ute vilket sällan är supernyttigt. Det kan dock vara lite svårt att komma på vad man ska laga för matlådor, man vill inte hamna i samma gamla hjulspår med spagetti och köttfärssås. Här nedanför kommer därför ett smarrigt men enkelt recept från Leif Mannerström på perfekt vardagsmat: kyckling i dragonsås, häng med!
Kyckling är ett livsmedel som är väldigt bra att äta. Det är väldigt nyttigt och fettsnålt och går dessutom att laga på en otrolig mängd olika vis. Det är med andra ord perfekt nu när man vill tillbaka till rutinerna efter jul och nyår när man kanske inte ätit som allra nyttigast, för att uttrycka det milt. Här nedanför visar stjärnkocken Leif Mannerström, som lärt Sverige hur man lagar mat i årtionden på restauranger, på tv och på Youtube, hur han lagar rätten kyckling i dragonsås. Häng med!
Kyckling i dragonsås recept
Du behöver följande ingredienser för att laga Leif Mannerströms kyckling i dragonsås. Det rör sig inte om några svåra ingredienser, utan de flesta har man nog redan i kylskåpet eller i skafferiet hemma.
1 kokt majskyckling
Kycklingbuljong
Citron
Fransk senap
Creme fraiche
Dragon i vinäger
Färsk dragon
Grädde
Smör
Salt
Peppar
Gör så här
Vad ska man då göra med ingredienserna för att få till kyckling i dragonsås a la Leif Mannerström? Det är inte särskilt komplicerat men vill man göra det enkelt för sig, vilket man väl alltid vill, så kan man helt sonika ta och titta på klippet här nedanför. Där visar Leif nämligen exakt hur man lagar rätten.
Här hittar du fler recept från Matbibeln!